Najnowsze wpisy:

Co powinno wchodzić w skład ogródka piwnego?

Sezon ogródkowy w pełni. Klienci restauracji, barów, kawiarni chętnie zamieniają nawet najprzytulniejsze wnętrza na stolik na świeżym powietrzu. Jak powinieneś wyposażyć swój ogródek, by klienci z przyjemnością spędzali w nim czas?

Zapytaj o ofertę na projektowanie wnętrz komercyjnych oraz ich kompleksowe wykonanie! Czekamy na Twój telefon! +48 77 453 17 79

Meble

Najlepiej sprawdzą się kwadratowe stoliki dla czterech osób i solidne, ale proste krzesła. Powód? Po pierwsze, nie zajmują dużo miejsca, co w przypadku niewielkiej przestrzeni na ogródek ma niebagatelne znaczenie. Po drugie, kwadratowe stoliki bardzo łatwo złożyć w większą całość w sytuacji, gdy odwiedzi Cię większa grupa gości.

Ogródek piwny

Warto zwrócić także uwagę na materiał z jakiego meble są wykonane. Plastik jest bardzo lekki, ale brakuje mu stabilności i wytrzymałości. Siedziska z metalowej siatki mogą z kolei okazać się mało przyjazne dla rajstop i cienkich, eleganckich materiałów. Najlepszym rozwiązaniem będą krzesła z drewna i stali. Nawet jeśli postawisz je na terenie wysypanym drobnym żwirkiem, zapewnią gościom wygodne, stabilne siedzenie.

Jeśli w ogródku planujesz niewielką ilość miejsc lub też przestrzeń Cię nie ogranicza, możesz postawić na bardziej oryginalne pomysły: leżaki, siedziska wykonane z palet czy nawet hamaki.

Parasole

Ogródki posiadające osłonę w postaci markizy należą raczej do rzadkości. W pozostałych przypadkach warto zadbać o „zadaszenie” w postaci dużych parasoli. Osłonią one Twoich klientów zarówno przed deszczem, jak i słońcem, uniezależniając funkcjonowanie ogródka od warunków pogodowych.

Oświetlenie

Choć zimny drink sączony przy blasku księżyca to niewątpliwa przyjemność, w ogródku takie światło nie wystarczy. Odpowiednie oświetlenie nie tylko wprowadzi przytulny klimat, ale też zapewni gościom komfort i bezpieczeństwo (nikt nie będzie się potykał o ewentualne przeszkody w drodze po kolejne piwo).
Najbardziej optymalnym rozwiązaniem będą punkty oświetleniowe umieszczone na barierkach wyznaczających przestrzeń ogródka.

Ogródek w restauracji Kozienice

Bar

Jeśli bar nie stanowi bezpośredniego przedłużenia lokalu, a i tak się zdarza, lub też personel nie zbiera zamówień, warto pomyśleć o zaopatrzeniu części ogrodowej w dodatkowy bar z nalewakami. Dzięki temu goście nie będą musieli pokonywać kilometrów, by kupić kolejny napój.


All rights reserved © PROWNES