Najnowsze wpisy:

bar_Lublin_uj0000

Odświeżamy restaurację na wiosnę – 3 inspirujące pomysły

Wiosna zadomowiła się już na dobre, a Twojemu lokalowi wciąż brakuje świeżości i dobrej energii? Najwyższy czas obudzić go z zimowego snu! Mamy dla Ciebie kilka prostych i sprawdzonych pomysłów.

Odśwież restaurację z Prownes! Wykonamy oraz urządzimy kawiarnię. Czekamy na Twój telefon! +48 77 453 17 79

Wiosna we wnętrzach

Wraz z nadejściem wiosny i pojawieniem się słońca do Twojej restauracji zagląda coraz mniej gości? Zastanów się, czy winy za taki stan rzeczy nie ponosi ciężki, przytłaczający, smutny wystrój. A następnie spróbuj stworzyć wnętrza, które pozytywną wiosenną energią będą przyciągać klientów.

Wiosenny wystrój restauracji

Co zrobić?

Możesz zdecydować się na działania bardziej kompleksowe: odświeżyć ściany, postawić na nieco jaśniejsze kolory, zmienić oprawy lamp na takie, które dają więcej światła.
Czasami wystarczy jednak kilka prostych zabiegów. Bardzo dobrym rozwiązaniem będą obrusy w energetycznych kolorach i świeże kwiaty na stolikach. Jeśli szukasz eleganckiego rozwiązania, oddziel stoliki kwiatowymi rabatami. Będzie wiosenne, modnie i z klasą.

Wiosna na talerzu

Wiosną organizm nie potrzebuje już tylu kalorii co jesienią i zimą. Co więcej, większość kobiet szykuje się do akcji bikini i myśli, jak pozbyć się zbędnych kilogramów. Warto mieć to na uwadze, tworząc wiosenne menu. Nawet jeśli w Twojej restauracji rządzi kuchnia polska, a zatem kluski śląskie z pieczenią, bigos, golonka, warto pomyśleć o lekkich, smacznych i kolorowych alternatywach.
Wprowadź więc do swojego menu sezonowe warzywa i owoce. Zaproponuj dania na bazie nowalijek, a zatem zupy, tarty, desery i sałatki. Panie będą zachwycone, a panowie też na pewno skuszą się na coś świeżego i pachnącego.

Wiosenny ogródek w restauracji

Wiosna na ogródku

Kiedy pogoda rozpieszcza, czas najchętniej spędzalibyśmy na świeżym powietrzu. Bez względu na to, czy chodzi o popołudniową kawę, pracę czy czytanie książki. Właśnie dlatego warto pomyśleć o wyjściu ze swoją ofertą na zewnątrz i rozbudowaniu restauracji o ogródek. Ciekawą alternatywą dla ogródka będzie również taras, na którym znajdą się nie tylko stoliki, ale też np. kilkuosobowa huśtawka czy ławeczka. Nawet jeśli klienci zdecydują się zjeść obiad w sali, możesz mieć pewność, że po posiłku z przyjemnością przeniosą się z kawą, deserem czy drinkiem na zewnątrz. I zostaną u Ciebie na dłużej.


All rights reserved © PROWNES