Najnowsze wpisy:

5 trików, które odmienią wnętrze Twojego lokalu

Czasem nawet niewielki dodatek czy ozdoba potrafią całkowicie zmienić charakter wnętrz. Sprawić, by pomieszczenie wydawało się bardziej przytulne, zachęcało do wypoczynku i relaksu, pozytywnie nastrajało. Dziś podpowiadamy, jak przy pomocy kilku sprytnych i niedrogich trików udoskonalić piekarnio-cukiernię.

Wolisz powierzyć projektowanie wnętrza piekarni profesjonalistom? Przygotujemy dla Ciebie projekt i go zrealizujemy.
Skontaktuj się z nami! Czekamy na Twój telefon! +48 77 453 17 79

1. Oświetlenie

Oświetlenie w cukierni

Rozmieszczenie oświetlenia, rodzaj opraw oświetleniowych i barwa światła to elementy, które potrafią zdziałać sporo dobrego. Wpływają na to, w jaki sposób odbieramy wnętrza, a także wprowadzają w odpowiedni nastrój – mobilizują do aktywności lub też działają relaksująco. Jeśli więc w piekarnio-cukierni planujesz stworzenie kącika kawowego dla klientów, zadbaj o to, by otulało ich przyjemne, ciepłe światło.

2. Muzyka

Muzyka w lokalu
Muzyka działa. Nie bez powodu można ją usłyszeć w każdym sklepie w centrum handlowym. Poprawia humor, uprzyjemnia zakupy, umila stanie w kolejce. Twoi klienci z pewnością docenią subtelne, miłe dla ucha dźwięki sączące się z głośników.

3. Tabliczki

Tabliczki w piekarni
Tabliczki wykonane z lacobel

W piekarni czy piekarnio-cukierni warto zawiesić tabliczki wykonane ze szkła lacobel lub panele do pisania kredą. Na nich natomiast najważniejsze elementy oferty: chleb, bułki, ciasta, tory, ciastka. Dzięki temu klient wchodząc do Twojego lokalu od razu będzie wiedział, czy znajdzie u Ciebie to, czego potrzebuje. Bez konieczności podchodzenia do lady czy, w przypadku kolejki, przeciskania się do witryny chłodniczej.

4. Kwiaty

Kwiaty w cukierni

Kwiaty to element bardzo rzadko pojawiający się w piekarniach i cukierniach. A przecież zieleń w efektownej donicy potrafi ożywić wnętrza i stać się ich ozdobą. Nie można też zapominać o jej pozytywnym wpływie na powietrze, w szczególności na jego wilgotność i stopień jonizacji.

5. Lada z półką

Lada z półką

To drobnostka, do której właściciele piekarnio-cukierni rzadko przywiązują wagę, a która w przypadku kobiet czy w deszczowe dni okazuje się nieoceniona. Podczas płacenia i pakowania wygodnie można bowiem położyć na niej torebkę, parasolkę czy inne pakunki. Najlepiej sprawdza się półka wykonana z trzech lub czterech stalowych prętów, gdyż jest odporna na działanie wody i bardzo wytrzymała.


All rights reserved © PROWNES